ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΣ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

24, 25 και 26 Ιουνίου 2022 • Νέα Στύρα Εύβοιας

Αναζητούμε την αλήθεια μακριά από δόγματα

Θέλω περισσότερες πληροφορίες και το κουπόνι έκπτωσης 30€

Αποκτώντας το κουπόνι αυτό, έχετε τη δυνατότητα έκπτωσης 30€, εφόσον εγγραφείτε στο σεμινάριο. Συμπληρώστε την φόρμα και θα σας το στείλουμε στο email σας μαζί με πληροφορίες και περισσότερα δώρα.

Τι περιλαμβάνει το Σπουδαστήριό μας
“Ελλήνων Λόγος, Ο δρόμος για την Αλήθεια”

Ανακαλύψτε τα σπουδαιότερα για την πνευματική σας εξέλιξη

Παρασκευή 24 Ιουνίου

Άφιξη στο ξενοδοχείο απ’ τις 12 και μετά.
Όσοι φτάσουμε πρώτοι, θα γνωριστούμε, θα διαλογιστούμε κατά τον τρόπο των Πυθαγορείων και θα μοιραστούμε τις προσδοκίες μας γι’ αυτό το τριήμερο. Η έναρξη του σπουδαστηρίου μας θα γίνει όταν φτάσουν όλοι οι καλεσμένοι μας.
Θα μιλήσουμε για την αρετή και την κακία, για την ψυχή και τον προορισμό της. Θα συζητήσουμε αν υπάρχει πρόνοια στο σύμπαν ή όλα είναι τυχαία.
Η βραδιά μας θα κλείσει με συμπόσιο στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου.

Σάββατο 25 Ιουνίου

Θα ξεκινήσουμε τη μέρα με πρωινό και θα συνεχίσουμε με τη σπουδή μας πάνω στα θέματα που προαναφέρθηκαν. Θα κάνουμε διάλειμμα για να ρίξουμε βουτιές στην πισίνα και να γευματίσουμε. Μετά το διάλειμμα θα  συνεχίσουμε τη φιλοσοφική μας αναζήτηση, με περίπατο μέσα στη φύση. Η εμπειρία μας θα ολοκληρωθεί με την πυθαγόρεια βραδινή ανασκόπηση.

Κυριακή 26 Ιουνίου

Την Κυριακή μετά το πρωινό μας θα χαιρετίσουμε τον ήλιο απ’ την Ακρόπολη των Στύρων, όπου δεσπόζει μία εμβληματική μεγαλιθική πύλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Δρύοπες, πιθανότατα περί τα μέσα του 13ου αιώνα π.Χ. Θα διαλογιστούμε κατά τον πυθαγορικό τρόπο και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να συνεχίσουμε το φιλοσοφικό μας δρώμενο, πάλι με διάλειμμα για φαγητό και βουτιά.

Μοίρασε το σεμινάριο σε φίλους  facebook X linkedin

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ

Πώς άραγε γεννήθηκε ο Κόσμος; Ή μήπως δεν γεννήθηκε ποτέ, αλλά πάντοτε υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει; 
Ποια είναι η Πρώτη Αρχή, το Πρώτο Αίτιο απ’ όπου τα πάντα εκπορεύονται; 
Και οι Θεοί τι είναι; Ποιες είναι οι δυνάμεις και οι ιδιότητές τους; Γιατί τους τιμούμε; 

Με όλα αυτά τα ερωτήματα θα ασχοληθούμε στο Τριήμερο Σπουδαστήριό μας που θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022 - ένα έναυσμα στην ψυχή μας να ενθυμηθεί και ν’ αφυπνισθεί μέσα απ’ τις ζωογόνες ακτίνες του Ελληνικού Πνεύματος.

Με αφετηρία το βιβλίο του φιλοσόφου Σαλλούστιου “ΠΕΡΙ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ” και με οδηγούς τον θειότατο Πλάτωνα και τους νεοπλατωνικούς φιλοσόφους Πλωτίνο και Πρόκλο, αναζητούμε την αλήθεια μακριά από δόγματα.

Στοχαζόμαστε με τον «λόγο» των προγόνων μας, διαβαίνοντας την ατραπό της Ελληνικής Φιλοσοφίας που με σιγουριά μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στην Πηγή, στην Ελευθερία και την Αλήθεια. 

Σας προσκαλούμε συνοδοιπόρους μας σε αυτές τις τρεις μέρες γεμάτες φως στα πανέμορφα Νέα Στύρα της Εύβοιας, στο Filion Eco Hotel & Suites. 

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ

Κωνσταντίνα Ροδάνθη Πετρίδου

H Κωνσταντίνα Ροδάνθη Πετρίδου σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών στον Τομέα της Κλασικής Φιλολογίας και Γλωσσολογίας κι έχει λάβει τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Σωματική Ψυχοθεραπεία. Έχει εργαστεί ως συντονίστρια έργων στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εκπαίδευση.
Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως εκπαιδευτικός, με έμφαση στην διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Ασχολείται επίσης επαγγελματικά με την επιμέλεια και μετάφραση κειμένων και την επιμέλεια εκδόσεων. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της στρέφεται προς την φιλοσοφία ως θεραπευτική μέθοδο και τρόπο ζωής, εύλογη συνέπεια της πολυετούς ενασχόλησής της με το «εαυτόν γνώναι».

Ρέα Καραγιάννη

Η Ρέα σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για χρόνια εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων και κειμενογράφος. Τη βαθιά ανάγκη της ψυχής της για απαντήσεις κάλυψε η μελέτη της Ορφικής και Πυθαγόρειας παράδοσης. 
Για περισσότερα από 20 χρόνια μελετά κι εμπνέεται απ’ την Ελληνική φιλοσοφία ως δρόμο επιστροφής στις διαχρονικές - οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού κι εν τέλει ως δρόμο απελευθέρωσης των ανθρώπων απ’ την ψευδαίσθηση. Εργάζεται κυρίως με τον αποσυμβολισμό της ιερής ελληνικής μυθολογίας και των αρχαίων μυστηρίων, μέσα από βιωματικά σεμινάρια και μέσα από τη θεατρική ομάδα “Άνασσα Γαία - Τελεστικό θέατρο”, της οποίας είναι η δημιουργός.

Ο Δρόμος για την Αλήθεια

Το σεμινάριό μας είναι ένα ταξίδι στην ανεξάντλητη πηγή φωτός, γνώσης και αλήθειας, που είναι το ελληνικό πνεύμα.

Θα εστιάσουμε στις αλήθειες της ελληνικής φιλοσοφίας και να πάρουμε πλήθος απαντήσεων τόσο για τον σκοπό και το νόημα της ζωής, όσο και για πρακτικά θέματα.

Θα δούμε πώς, μέσω της ελληνικής φιλοσοφίας, μπορούμε  να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε τρόπους για να βιώσουμε ευδαιμονία.

Θα χαιρετίσουμε τον ήλιο απ’ την αρχαιότατη πελασγική ακρόπολη της περιοχής και θα διαλογιστούμε σύμφωνα με τον τρόπο των πυθαγορείων.

Μοίρασε το σεμινάριο σε φίλους  facebook X linkedin

Νέα Στύρα Εύβοιας
Filion Eco Hotel & Suites

Στο πλησιέστερο προς την Αττική νησί, την πολύμορφη Εύβοια, στο στενότερο σημείο της ανάμεσα σε Ευβοϊκό και Αιγαίο, το νεόκτιστο βιοκλιματικό, αμφιθεατρικό ξενοδοχείο Φίλιον σας προσφέρει την ηρεμία και ιδιωτικότητα, την άνεση των μεγάλων σουιτών και δωματίων του και τους ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους του, εσωτερικούς και εξωτερικούς, με αδιατάρακτη θέα από κάθε σημείο του στον Ευβοϊκό και τις ανατολικές ακτές της Αττικής. Το ξενοδοχείο Φίλιον είναι περιτριγυρισμένο από ιδιάζουσα φυσική ομορφιά. 


Διεύθυνση:
Επαρ.Οδ. Στυρών - Τσακαίων, Κάρυστος 340 15

τηλ. 2224300431