Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών 

12 θεοί - 12 μήνες του χρόνου - 12 βαθμοί των Ελευσινίων Μυστηρίων - 9 Συμπαντικοί Νόμοι και 3 αναβαθμοί αυτών μέχρι τη Δωδεκάδα.

Δώδεκα σκαλοπάτια προσωπικής εξέλιξης

Στις 21 κάθε μήνα, για τους επόμενους δώδεκα μήνες θα συναντιόμαστε για να ταξιδέψουμε στην ανεξάντλητη πηγή φωτός, γνώσης και αλήθειας, που είναι το ελληνικό πνεύμα και οι Έλληνες Θεοί.
Εστιάζουμε στις αλήθειες της ελληνικής φιλοσοφίας και συνάμα εστιάζουμε μέσα μας, στην εσωτερική μας φωνή, στον αληθινό μας εαυτό που υπάρχει μέσα στη σιωπή.

Τα δώρα που θα μας κάνει αυτό το ταξίδι προς την αληθινή μας πατρίδα, είναι μυριάδες: 
Πλήθος απαντήσεων τόσο για τον σκοπό και το νόημα της ζωής, όσο και για πρακτικά θέματα. Ενδυνάμωση του εαυτού στην αναζήτηση καλύτερων προσωπικών κι επαγγελματικών σχέσεων με γονείς, παιδιά, συντρόφους, φίλους, αφεντικά και συνεργάτες.
Καλύτερες κοινωνίες, καλύτερη παιδεία, δικαιοσύνη, υγεία, όχι πόλεμοι, αποδοχή του διαφορετικού. Αυτά υπόσχεται και πραγματοποιεί η μελέτη της πανάρχαιας ελληνικής κοσμοθέασης.

Αυτό ονειρεύομαι για τον εαυτό μου και για τους άλλους!

Tην Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 ταξιδέψαμε στις ιερές ποιότητες της 
θεάς Εστίας.

Η συνάντησή μας ήταν διαδικτυακή και η συμμετοχή ελεύθερη για όλους.

Για λίγες μόνο ημέρες μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο Εργαστήριο της θεάς Εστίας.
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να σας στείλουμε το link παρακολούθησης

Στο Εργαστήριο μας, με εργαλεία τους ελληνικούς μύθους, τον οραματισμό, την αυτοπαρατήρηση και τον ελληνικό διαλογισμό, συνδεόμαστε με το πρότυπο της θεάς ή του θεού που εφορεύει στον συγκεκριμένο μήνα.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin

Σχόλια Φίλων



Ποιοι και τι είναι οι Έλληνες θεοί; Ποια η σχέση τους με τους μήνες του έτους και με τους 12 βαθμούς των Ελευσινίων Μυστηρίων;

Η Ορφικοπυθαγόρεια παράδοση, δια στόματος Πρόκλου, μας διασώζει πως:
“Ο Αριθμός της Δωδεκάδας ταιριάζει στους Απολύτους (Ανεξάρτητους) Θεούς ως σύμβολο της τέλειας προόδου επειδή ολοκληρώνουν την πρόοδο των Υπερκοσμίων Θεών και είναι επικεφαλής των Ουρανίων Θεών.”
( Πρόκλος - Πλατωνική Θεολογία ΣΤ 85.13 )
Και ο Σπυρίδων Νάγος μας μεταφέρει την ουράνια πληροφορία πως 12 είναι τα σκαλοπάτια των Ελευσινίων Μυστηρίων που αναφέρονται στους 9 θεμελιωτικούς νόμους του σύμπαντος και στους πρώτους τρεις αναβαθμούς τους. Τα 12 αυτά σκαλοπάτια αντιστοιχούν στους 12 ζωδιακούς μήνες του χρόνου και στο καθένα εξ αυτών εφορεύει ένας Ολύμπιος θεός. Κάθε μήνας επομένως εκδηλώνει τις ενέργειες αυτού του θεού. Η 21η κάθε μήνα είναι ημέρα συγκυριαρχίας δύο θεών, του θεού που αποχωρεί και του θεού που παίρνει τη σκυτάλη.

Ξεκινήσαμε με την θεά Εστία

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 αρχίσαμε με την θεά Εστία! Μελετήσαμε και επιχειρήσαμε να ερμηνεύσουμε, με γνώμονα την Ορφικοπυθαγόρεια ιερή παράδοση, την περίλαμπρη θεά Εστία! Τη θεά που ανοίγει τον κύκλο των Ελευσινίων Μυστηρίων την 21η Σεπτεμβρίου.

Οφέλη απ' τη σύνδεσή μας με τις ποιότητες της θεάς Εστίας

  • Αυτονομία και απελευθέρωση από εξαρτήσεις, φόβους και τοξικές σχέσεις. 
  • Συναισθηματική ισορροπία και σοφή αποστασιοποίηση, όταν αντιμετωπίζουμε εντάσεις και προβλήματα στις σχέσεις μας.
  • Δύναμη να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να βάλουμε ισχυρά όρια σε όσους επιχειρούν να μπουν στον ζωτικό μας χώρο.
  • Αυτοσυγκέντρωση, εστίαση και προστασία από διασπάσεις και αντιπερισπασμούς.
  • Εσωτερική ειρήνη και αίσθηση πληρότητας.
  • Διαύγεια και καθαρό μυαλό σε καταστάσεις αναστάτωσης και σύγχυσης.
  • Ευκαιρία να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας και να αναγνωρίσουμε λάθη μας.
  • Συγχώρεση κι αποδοχή του εαυτού και των άλλων.
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin

Ρέα Καραγιάννη

Η Ρέα Καραγιάννη σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για χρόνια εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων και κειμενογράφος. Τη βαθιά ανάγκη της ψυχής της για απαντήσεις κάλυψε η μελέτη της Ορφικής και Πυθαγόρειας παράδοσης. Για περισσότερα από 20 χρόνια μελετά κι εμπνέεται απ’ την Ελληνική φιλοσοφία ως δρόμο επιστροφής στις διαχρονικές - οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού κι εν τέλει ως δρόμο απελευθέρωσης των ανθρώπων απ’ την ψευδαίσθηση. Εργάζεται κυρίως με τον αποσυμβολισμό της ιερής ελληνικής μυθολογίας και των αρχαίων μυστηρίων, μέσα από βιωματικά σεμινάρια και μέσα από τη θεατρική ομάδα “Άνασσα Γαία - Τελεστικό θέατρο”, της οποίας είναι η δημιουργός.