Για λίγες μόνο ημέρες διαθέσιμα και τα 3 εργαστήρια της θεάς Εστίας


Δώδεκα σκαλοπάτια προσωπικής εξέλιξης

1ο Σκαλοπάτι: Σύνδεση με τη θεά Εστία


Οι δώδεκα Ελευσίνιοι μήνες αποτελούν εξελικτικά στάδια στην πορεία κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να βελτιώσει τη ζωή του, τις σχέσεις του με τους γύρω του και τον εαυτό του. Σε κάθε ένα απ’ αυτά τα στάδια, σύμφωνα με την Ορφικοπυθαγόρεια παράδοση, εφορεύει κάθε ένας και κάθε μία απ’ τους 12 Ολύμπιους θεούς και θεές. Κάθε μήνα εκδηλώνονται οι ποιότητες και οι ενέργειες του θεού που κυριαρχεί. Η σύνδεση με αυτές τις ποιότητες είναι που μας βοηθάει να βρούμε απαντήσεις και λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν και να έχουμε μια ζωή αρμονική και χαρούμενη.

Ξεκινάμε απ’ τη θεά Εστία αυτή την εργασία μας και δίνουμε στη θηλυκή ιερότητα τον θρόνο που της αξίζει! Τώρα που περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε σαν ανθρωπότητα και σαν άτομα, τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της Μητέρας Θεάς!

Ζητάμε, ονειρευόμαστε, διεκδικούμε έναν κόσμο ελεύθερο, χωρίς κανένα που να θέλει να μας επιβάλλει μια ζωή ανελεύθερη, χωρίς αξία και χωρίς νόημα.
Είμαστε θεϊκοί και μια υπέροχη ζωή είναι για όλους μας δικαίωμα!

Όσες και όσοι παρακολουθήσατε το πρώτο μας εργαστήρι κι εμπνευστήκατε απ’ τη μελέτη της θεάς Εστίας, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τις επόμενες δύο συναντήσεις του μήνα, όπου μέσα από βιωματική άσκηση και διαλογισμό θα έρθουμε σε επαφή με το αρχέτυπο και τις ποιότητες της ειρηνικής θεάς. 

Εργαστήρια Θεάς Εστίας

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin
Τι είναι τα Αρχέτυπα

Το Συλλογικό Ασυνείδητο, κατά τον Γιουγκ “είναι μια βάση δεδομένων που χρειάστηκε αιώνες για να καταρτιστεί. Περιέχει ορισμένα σχέδια, τα «αρχέτυπα», που αποτελούν κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας”. Εκεί βρίσκονται τα θεμέλια πολλών εκδηλώσεων του ανθρώπου, όπως οι μύθοι, οι αριθμοί, οι συμβολισμοί, οι αρχές της τέχνης και της επιστήμης. Πρόκειται για μνήμες αρχαίων εμπειριών του ανθρώπινου είδους, οι οποίες συχνά αναδύονται στα όνειρα ή φανερώνονται μέσω συμβόλων ή μέσω των μύθων. Οι μύθοι εμπεριέχουν αιώνιες αξίες αφού δημιουργήθηκαν για να εμπνεύσουν, υπενθυμίζοντας την ιερότητα της ύπαρξης. 

Εργαστήρια Θεάς Εστίας

Πώς εργαστήκαμε στα 2 εργαστήρια

Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου αποτελούν ισχυρότατες αρχετυπικές μορφές που ο καθένας μας έχει μέσα του και τις έχει εκδηλώσει περισσότερο, λιγότερο ή και καθόλου. Στον  πρώτο Ελευσίνιο μήνα (21/9 ως 21/10), με εργαλεία τους ελληνικούς μύθους, τον οραματισμό, την αυτοπαρατήρηση και τον ελληνικό διαλογισμό, συνδεόμαστε με το πρότυπο της θεάς Εστίας, της θεάς που άρχει του θεμελιωτικού συμπαντικού Νόμου της Κίνησης.
Μαθαίνουμε πως να επιτρέπουμε στη θεά που εφορεύει, να εκφραστεί μέσα από μας και να μας προσφέρει πολύτιμα δώρα! Ερχόμαστε σε επαφή με τον αληθινό εαυτό μας, που κρύβεται πίσω από μάσκες (πρέπει, μη κλπ) και παίρνουμε στα χέρια μας τα κλειδιά της προσωπικής ολοκλήρωσης.

Βήμα 1ο 

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από τις 8μμ μέχρι τις 9:30 μμ, ήρθαμε σε επαφή με τις ποιότητες της θεάς Εστίας, μέσα από διαλογισμό και οραματισμό.

Δόθηκε μια διαλογιστική  εργασία που, όσοι θελήσετε να παρακολουθήσετε και την επόμενη συνάντησή μας, θα εργαστείτε πάνω σ’ αυτήν για 9* ημέρες!

Βήμα 2ο

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου από τις 8μμ μέχρι τις 9:30 μμ, μοιραστήκαμε το βίωμά μας απ’ τη συγκεκριμένη εργασία και  αναλύσαμε τις ποιότητες της θεάς και τον τρόπο που μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε, ώστε να δούμε ευεργετικά αποτελέσματα στη ζωή μας.

Τι περιλαμβάνουν τα 2 εργαστήρια


Το κόστος για την παρακολούθηση και των δύο εργαστηρίων είναι 14€

Με την συμμετοχή σας θα λάβετε μόνιμη πρόσβαση ακόμη στα εξής:

  • Πρόσβαση σε κλειστή ομάδα Facebook για την συνέχιση των εργασιών μας όλον τον μήνα. Θα έχουμε εκεί καθημερινή επαφή και πλούσιο υλικό για τις εργασίες μας.
  • Συνοπτική γραπτή παρουσίαση από το Εισαγωγικό Εργαστήριο της θεάς Εστίας με όλες τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μεταδόθηκαν (google slides και pdf download).
  • Το video από το Εισαγωγικό Εργαστήριο της θεάς Εστίας (διαδικτυακά και σε mp4 download).
  • Ασκήσεις Διαλογισμού σε ζωντανή μετάδοση.
  • Ηχογραφημένες ασκήσεις Διαλογισμού (διαδικτυακά και σε mp3, mp4 download).

ΑΜΕΣΗ ΑΓΟΡΑ

Οφέλη απ' τη σύνδεσή μας με τις ποιότητες της θεάς Εστίας


Η σύνδεση με το αρχέτυπο της Εστίας μπορεί να μας προσφέρει:

  • Αυτονομία και απελευθέρωση από εξαρτήσεις, φόβους και τοξικές σχέσεις. 
  • Συναισθηματική ισορροπία και σοφή αποστασιοποίηση, όταν αντιμετωπίζουμε εντάσεις και προβλήματα στις σχέσεις μας.
  • Αυτοσυγκέντρωση, εστίαση και αυτοκυριαρχία.
  • Δύναμη να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να βάλουμε ισχυρά όρια σε όσους επιχειρούν να μπουν στον ζωτικό μας χώρο.
  • Εσωτερική ειρήνη και αίσθηση πληρότητας.
  • Διαύγεια και καθαρό μυαλό σε καταστάσεις αναστάτωσης και σύγχυσης.
  • Ευκαιρία να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας και να αναγνωρίσουμε λάθη μας.
  • Συγχώρεση κι αποδοχή του εαυτού και των άλλων.
  • Αυτοπεποίθηση.
  • Γείωση και ρεαλιστική αντιμετώπιση καταστάσεων.

*εξηγήσαμε επίσης λίγα πράγματα για τον αριθμό 9



Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin

Όσοι δεν είδατε ακόμη το Πρώτο Εργαστήριο

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 ταξιδέψαμε στις ιερές ποιότητες της θεάς Εστίας σε διαδικτυακή συνάντηση.

Σχόλια Φίλων από το Πρώτο Εργαστήριο

Ρέα Καραγιάννη

Η Ρέα Καραγιάννη σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για χρόνια εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων και κειμενογράφος. Τη βαθιά ανάγκη της ψυχής της για απαντήσεις κάλυψε η μελέτη της Ορφικής και Πυθαγόρειας παράδοσης. Για περισσότερα από 20 χρόνια μελετά κι εμπνέεται απ’ την Ελληνική φιλοσοφία ως δρόμο επιστροφής στις διαχρονικές - οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού κι εν τέλει ως δρόμο απελευθέρωσης των ανθρώπων απ’ την ψευδαίσθηση. Εργάζεται κυρίως με τον αποσυμβολισμό της ιερής ελληνικής μυθολογίας και των αρχαίων μυστηρίων, μέσα από βιωματικά σεμινάρια και μέσα από τη θεατρική ομάδα “Άνασσα Γαία - Τελεστικό θέατρο”, της οποίας είναι η δημιουργός.

Εργαστήρια Θεάς Εστίας