Δώδεκα σκαλοπάτια προσωπικής εξέλιξης
3ο σκαλοπάτι: Σύνδεση με τη θεά Αρτέμιδα
Μονάδα 3 "Αδιαίρετη Μονάς"
Νόμος Ενεργείας

Ονειρευτήκατε κάποτε την αιώνια νεότητα; Να μην υπήρχαν -λέει- τα γηρατειά, η φθορά κι ο θάνατος!

Μελετώντας την ιερή ελληνική μυθολογία θα δούμε δυο θεές που χαρίζουν νιότη παντοτινή, τη θεά Άρτεμη και τη θεά Ήβη, αδελφή της Ειλειθυίας - Ελευθώς (που κάποτε ταυτίζεται με τη θεά Άρτεμη).

Κι επειδή οι μύθοι κρατούν καλά κρυμμένα μυστικά για τη ζωή και τον θάνατο, σκύβουμε με σεπτότητα να αφουγκραστούμε τι μας ψιθυρίζει η ανυπόταχτη και παντοτινά νέα, τοξοβόλος θεά Άρτεμις.

Η αδάμαστη θεά, έφορος του τρίτου Ελευσίνιου μήνα (21/11 ως 21/12) και προϊσταμένη του Νόμου της Ενεργείας, έρχεται να μας θυμίσει την παιδική αθωότητα και να μας διδάξει τον τρόπο για να την έχουμε πάντα στην καρδιά μας. 

Γιατί η παιδική αθωότητα είναι το κλειδί για την κατάργηση του θανάτου.

Η δάδα της Αρτέμιδος φωτίζει τα σκοτάδια της ψυχής μας και μας οδηγεί με ασφάλεια σε λιμάνια αισιοδοξίας, δημιουργίας κι ευδαιμονίας.



Εργαστήρια θεάς Αρτέμιδος

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin
Νόμος της Ενεργείας

Πώς η θεά Άρτεμις συνδέεται με τους δύο προηγούμενους θεούς που μελετήσαμε, την Εστία και τον Άρη; 

Γιατί βρίσκεται τρίτη στη σειρά μετά τον Νόμο της Κίνησης και τον Νόμο της Ζωής;

Ελληνική Κοσμοθέαση

Το ελληνικό πνεύμα είναι πάντα ζωντανό, πάντα διαχρονικό κι επίκαιρο. Κι εμείς καλούμαστε να το ζεστάνουμε μέσα στις καρδιές μας και να το αφυπνίσουμε μέσα στις συνειδήσεις μας, γιατί επαγγέλλεται και πραγματοποιεί έναν κόσμο αρετής, δικαιοσύνης, ελευθερίας.
Ο πολιτισμός που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην παγκόσμια ιστορία, είχε ως φωτεινούς στυλοβάτες τους Έλληνες θεούς.

Η μελέτη επομένως, των θεών και των ιδιοτήτων τους αποτελεί πράξη σωφροσύνης, για κάθε άνθρωπο που επιδιώκει ατομική και κοινωνική ευδαιμονία

Όπως έλεγε ο Μέγας Ιουλιανός: “Για τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Δημοσθένη, τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη, τον Ισοκράτη και τον Λυσία, δεν ήσαν κεφαλές της παιδείας οι θεοί; Μήπως δεν θεωρούσαν προστάτες τους, άλλοι τον Ερμή κι άλλοι τις Μούσες; Είναι λοιπόν παράλογο, έτσι νομίζω, κάποιοι που δουλειά τους είναι να ερμηνεύουν τα έργα όλων αυτών, συγχρόνως να καταφρονούν τους θεούς που εκείνοι τίμησαν.”

Στο Εργαστήρια μας, με εργαλεία τους ελληνικούς μύθους, τον οραματισμό, την αυτοπαρατήρηση και τον ελληνικό διαλογισμό, συνδεόμαστε με το πρότυπο της θεάς ή του θεού που εφορεύει στον συγκεκριμένο μήνα.

artemis-1

Εισαγωγικό εργαστήριο 
θεάς Αρτέμιδος

Τη Δευτέρα 21/11 συνεχίσαμε τη δωδεκάμηνη μυσταγωγική μας ανάβαση, προσεγγίζοντας τη θεά Άρτεμη.

Η τοξότρια θεά πατάει στο τρίτο σκαλοπάτι των Ελευσινίων Μυστηρίων και άρχει του τρίτου Ελευσίνιου μήνα (21/11 - 21/12).

Η συνάντησή μας ήταν διαδικτυακή, σε ζωντανή μετάδοση και η συμμετοχή ελεύθερη για όλους.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, για να σας στείλουμε τον σύνδεσμο παρακολούθησης σε επανάληψη, του Εργαστηρίου για τη θεά Αρτέμιδα.

Εισαγωγικό Εργαστήριο

Βιωματικά εργαστήρια θεάς Αρτέμιδος

Αυτόν τον μήνα, εργαζόμαστε με τη θεά Άρτεμη, που πατάει στο τρίτο σκαλοπάτι των Ελευσινίων μυστηρίων.
Η κουροτρόφος θεά, προστάτιδα παιδιών κι εφήβων, μας μαθαίνει άντρες και γυναίκες, να τιμάμε και να αγαπάμε το εσωτερικό μας παιδί και να είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί του.
Παράλληλα, άντρες και γυναίκες απελευθερώνουμε την εγκλωβισμένη σεξουαλικότητά μας και αποκαθιστούμε την παρεξηγημένη θηλυκότητα και των γυναικών.
Επιτρέπουμε στο ιερό θηλυκό να λάμψει μέσα σε όλες τις γυναίκες, ανυπόταχτο κι ανεξάρτητο.
Μαθαίνουμε όλες κι όλοι την αυτάρκεια, την εντιμότητα και τον δρόμο προς την αθωότητα.

Πώς θα εργαστούμε στα 2 εργαστήρια

Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου αποτελούν ισχυρότατες αρχετυπικές μορφές που ο καθένας μας έχει μέσα του και τις έχει εκδηλώσει περισσότερο, λιγότερο ή και καθόλου.
Στον τρίτο Ελευσίνιο μήνα (21/11 ως 21/12), με εργαλεία τους ελληνικούς μύθους, τον οραματισμό, την αυτοπαρατήρηση και τον ελληνικό διαλογισμό, συνδεόμαστε με το πρότυπο της θεάς Αρτέμιδος, που άρχει του θεμελιωτικού συμπαντικού Νόμου της Ενέργειας.

Α' μέρος 

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ήρθαμε σε επαφή με τις ποιότητες της θεάς Αρτέμιδος, μέσα από διαλογισμό και οραματισμό.

Εξετάσαμε, πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε και να τιμήσουμε τη σεξουαλική μας ενέργεια. Είναι ένα σκαλοπάτι απαραίτητο στον δρόμο προς την ολοκλήρωσή μας. Είναι ένα δώρο απ’ τη θεά που μπορεί να μας απελευθερώσει σε όλα τα επίπεδα.

Εργαστήκαμε ακόμη με αρετές όπως η αποφασιστικότητα, η σταθερότητα και η εντιμότητα. 
Η θεά μας καλεί να υπερασπίσουμε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας. 
Με τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας μαθαίνουμε τρόπους για να εκδηλώσουμε δυναμικά αυτές τις ποιότητες.

Β' μέρος

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, μελετήσαμε με ποιον τρόπο συνδέονται οι ιδιότητες της θεάς Αρτέμιδος με τις ιδιότητες του αδελφού της του θεού Απόλλωνα. Εργαστήκαμε με το ιερό ελάφι της θεάς, έτσι ώστε να καταδυθούμε στα σκοτάδια του ασυνειδήτου μας. Να δούμε ατέλειες και ελλείψεις μας και να επιχειρήσουμε να τις φωτίσουμε.

Η θεά είναι πολύμορφη. Πέραν της συνηθισμένης εργασίας που κάνουμε με το Αρχέτυπό της, προσεγγίσαμε τη θεά μέσα απ' τη σχέση της με το υποσυνείδητο - ασυνείδητο και τον θεό Απόλλωνα. Έτσι προετοιμαζόμαστε για τον ένατο Ελευσίνιο μήνα, ώστε να καλέσουμε τον φωτοβόλο θεό Απόλλωνα, να έρθει και να κατοικήσει στον ιερό οίκο της ψυχής μας.

Εξετάσαμε μυσταγωγικά τον Νόμο της Ενέργειας, στον οποίο εφορεύει η Άρτεμις και είδαμε τη σχέση του με τους δύο άλλους θεμελιωτικούς συμπαντικούς Νόμους.

Εργαστήρια θεάς Αρτέμιδος

Τι περιλαμβάνουν τα εργαστήρια των θεών


Το κόστος για όλο το υλικό των εργαστηρίων είναι 14€ για το διάστημα της κυριαρχίας του κάθε θεού, με μόνιμη πρόσβαση (lifetime). Με την προσθήκη όλου του υλικού και την ολοκλήρωση του μήνα κυριαρχίας, το κόστος απόκτησης των εργαστηρίων ανεβαίνει στα 27€. Είναι ωφέλιμο να αγοράζετε τα εργαστήρια εγκαίρως, μέσα στην κυριαρχία του κάθε θεού.


Με την αγορά σας λαμβάνετε τις εξής παροχές:

  1. Πρόσβαση σε κλειστή ομάδα Facebook για την συνέχιση των εργασιών μας, όλον τον χρόνο και για κάθε εργαστήριο των 12 Ολυμπίων θεών. Έχουμε εκεί καθημερινή επαφή και πλούσιο υλικό για τις εργασίες μας.
  2. Πρόσβαση μόνο για μέλη σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική εκπαιδευτική αίθουσα, από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.
  3. Συνοπτική γραπτή παρουσίαση από το Εισαγωγικό Εργαστήριο του κάθε θεού, με όλες τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μεταδόθηκαν στις ζωντανές μεταδόσεις (κείμενα, διαφάνειες και pdf).
  4. Το πλήρες video από το Εισαγωγικό Εργαστήριο του κάθε θεού.
  5. Ασκήσεις Διαλογισμού σε ζωντανή μετάδοση καθώς και σε video.
  6. Ηχογραφημένες ασκήσεις Διαλογισμού διαδικτυακά και σε ηχητικό download, για να μπορείτε να τα έχετε μαζί σας στο κινητό σας και εκτός διαδικτύου.
  7. Πρωτότυπα κείμενα πρακτικών Διαλογισμού και περισσότερων εργασιών.
  8. Όλα τα παρεχόμενα υλικά παραμένουν διαθέσιμα με την καταβολή της συμμετοχής σας για πάντα, στην εκπαιδευτική αίθουσα (lifetime).

Πως γίνεται η αγορά των εργαστηρίων με κάρτα ή τραπεζική κατάθεση.
Ακολουθεί παράδειγμα με τον θεό Άρη. Η μέθοδος αγοράς παραμένει ίδια για κάθε θεό.

Η διαδικασία αγοράς είναι σύντομη και γίνεται με πιστωτική /χρεωστική κάρτα ή PayPal.
Εάν θέλετε να κάνετε την αγορά σας με τραπεζική κατάθεση θα ενημερώσουμε με email:

Οφέλη απ' τη σύνδεσή μας με τις ποιότητες της
θεάς Αρτέμιδος

Η σύνδεση με το αρχέτυπο της θεάς Αρτέμιδος μπορεί να μας προσφέρει:

- Σύνδεση με το σώμα μας και την ιερή σεξουαλικότητά μας
- Ολοκληρωμένη και απενοχοποιημένη εικόνα για τη θηλυκότητα
- Ανεξαρτησία πνεύματος 
- Αυτάρκεια, ώστε να μην εξαρτόμαστε από καμιά εξωτερική συνθήκη
- Στοχοπροσήλωση
- Ευστροφία
- Αποφασιστικότητα
- Ευθύτητα
- Δυναμισμό
- Εντιμότητα
- Σταθερή επικοινωνία με το εσωτερικό μας παιδί, έτσι ώστε να παραμένουμε πάντα νέοι, πάντα αθώοι και πάντα σε επαφή με τις πραγματικές ανάγκες μας
- Ευγενή άμιλλα


Εργαστήρια θεάς Αρτέμιδος

Πώς προσεγγίζουμε την αλήθεια

Οι θεοί ακτινοβολούν την αλήθεια προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους μας. Στο χέρι μας είναι να την συλλάβουμε, ενεργοποιώντας τη θέλησή μας και αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας που μας κάνουν να ταιριάζουμε περισσότερο στο τάγμα κάποιου θεού ή θεάς.

Αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια, οι πολύτιμες πληροφορίες που μας διασώζονται απ’ τον πυθαγόρειο Σπυρίδωνα Νάγο, για τους βαθμούς των Ελευσινίων Μυστηρίων.

Όπως μας μεταδίδει ο Πρόκλος, “Ολα τα όντα είναι απότοκα των θεών και όλα παράγονται από αυτούς άμεσα και βάση τους είναι οι θεοί. Γιατί δεν πραγματοποιείται μόνο η συνεχής πρόοδος των πραγμάτων και τα επόμενα δεν λαμβάνουν υπόσταση πάντα μόνο από τις ακριβώς προηγούμενες αιτίες τους, αλλά κατά κάποιον τρόπο τα πάντα γεννιούνται απευθείας από τους θεούς, ακόμα και αν λέγεται ότι είναι μακριά από τους θεούς, ακόμα και αν αναφερθείς στην ίδια την ύλη.
Γιατί το θείο δεν λείπει από τίποτε, αλλά παρευρίσκεται εξίσου στα πάντα”.
(Σχόλια στον Τίμαιο).


Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin

Λίγα λόγια για τη θεά Αρτέμιδα

Κάθε ψυχή που ποθεί διακαώς να πορευτεί στην ατραπό του φωτός, πρέπει απαραίτητα να έχει κατακτήσει την αγνότητα που πρεσβεύει η πασιφαής θεά.

Κάθε Ελευσίνιος Μύστης πριν την είσοδό του στο ιερό, όφειλε να θυσιάσει στον ναό της Προπυλαίας Αρτέμιδος και του Πατρός Ποσειδώνος κάθε ίχνος εγωισμού, κακότητας και μισαλλοδοξίας.

Η θεά πάντα νέα, σφριγηλή κι αδάμαστη, τοξεύει με το τόξο της τα πάθη των ανθρώπων. Φωτίζει την ψυχή με σεληνιακό φως, ώστε να βρει τον δρόμο της και να πορευτεί προς τα μονοπάτια του Απολλώνιου Ηλιακού Φωτός!

Η παρθένος θεά είναι η ενσάρκωση της απόλυτης αγνότητας και δεν αναμειγνύεται με τίποτε κατώτερο, που θα επηρεάσει την καθαρότητα και τη λάμψη της.

Είναι η πολύτιμη βοηθός μας στο ταξίδι προς την απόκτηση της ευτυχίας.


Εργαστήρια θεάς Αρτέμιδος

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin


Ονειρεύομαι έναν κόσμο ελεύθερων ανθρώπων που δημιουργούν μόνοι τους το νόημα της ύπαρξής τους.
Έναν κόσμο όπου η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η αρμονία είναι αποτέλεσμα κατάκτησης και εσωτερικής επιλογής.
Ξέρω πως η καταγωγή μας είναι θεϊκή και πως, μέσω της εσωτερικής αναζήτησης και της αυτογνωσίας, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την έξοδο απ’ το πλατωνικό σπήλαιο.
Η μελέτη της ελληνικής κοσμοαντίληψης και η πρακτική του ελληνικού διαλογισμού είναι ένας δρόμος που με σιγουριά οδηγεί προς αυτή την έξοδο. Εμπνέομαι καθημερινά να πορεύομαι αυτόν τον δρόμο και χαίρομαι να έχω συνοδοιπόρους, ονειρευτές σε ετούτο το ταξίδι. Γιατί ο δρόμος προς τους θεούς είναι μοναχικός κι άλλο τόσο δρόμος μοιράσματος κι αλληλεπίδρασης.
Άλλωστε του θείου Νόμου της αλληλεπίδρασης, άρχει η πάνσοφη και πάνσεπτη θεά Αθηνά.

Ρέα Καραγιάννη

Η Ρέα Καραγιάννη σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για χρόνια εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων και κειμενογράφος. Τη βαθιά ανάγκη της ψυχής της για απαντήσεις κάλυψε η μελέτη της Ορφικής και Πυθαγόρειας παράδοσης. Για περισσότερα από 20 χρόνια μελετά κι εμπνέεται απ’ την Ελληνική φιλοσοφία ως δρόμο επιστροφής στις διαχρονικές - οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού κι εν τέλει ως δρόμο απελευθέρωσης των ανθρώπων απ’ την ψευδαίσθηση. Εργάζεται κυρίως με τον αποσυμβολισμό της ιερής ελληνικής μυθολογίας και των αρχαίων μυστηρίων, μέσα από βιωματικά σεμινάρια και μέσα από τη θεατρική ομάδα “Άνασσα Γαία - Τελεστικό θέατρο”, της οποίας είναι η δημιουργός.

Όλα τα διαθέσιμα Εργαστήρια Κυριαρχίας των θεών

Εργαστήρια θεάς Αρτέμιδος

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin