Βιωματικά εργαστήρια θεάς Ήρας

Απ’ την 21η Ιανουαρίου ως την 21η Φεβρουαρίου βρισκόμαστε μέσα στην αγκαλιά των ενεργειών της θεάς Ήρας.
Το φως της μεγαλόπρεπης θεάς μας καταυγάζει με καλοσύνη κι άνευ όρων αγάπη.
Ευγένεια, συμπόνοια, κατανόηση είναι μερικά απ’ τα πολύτιμα δώρα της που έρχονται να γαληνέψουν τις καρδιές μας και να καθησυχάσουν τον νου που ανελέητα μας σφυροκοπά με σκέψεις κι αμφιβολίες.

Πώς εργαζόμαστε στα 2 βιωματικά εργαστήρια

Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου αποτελούν ισχυρότατες αρχετυπικές μορφές που ο καθένας μας έχει μέσα του και τις έχει εκδηλώσει περισσότερο, λιγότερο ή και καθόλου.
Στον πέμπτο Ελευσίνιο μήνα (21/1 ως 21/2), με εργαλεία τους ελληνικούς μύθους, τον οραματισμό, την αυτοπαρατήρηση και τον ελληνικό διαλογισμό, συνδεόμαστε με το πρότυπο της θεάς Ήρας, που άρχει του συμπαντικού Νόμου του Έρωτος ή Επιμιξίας ή Διαιωνίσεως.

Α' Βιωματικό Εργαστήριο (βαθύτερη ανάλυση - διαλογισμός)

Στις 7 Φεβρουαρίου, συναντηθήκαμε στο πρώτο βιωματικό μας εργαστήριο και ήρθαμε σε επαφή με τις ποιότητες της ερωτικής θεάς Ήρας, μέσα από διαλογισμό και οραματισμό.

Εξετάσαμε το τρίπτυχο Διόνυσος Ζαγρέας - Διόνυσος Άνθιος - Διόνυσιος Ελευθερέας. Είδαμε σε ποιον απ’ τους τρεις Διονύσους αντιστοιχεί η διαλογιστική μας εργασία.

Εργαστήκαμε με το άνοιγμα και τη θεραπεία της καρδιάς μας.

Ανοίγουμε τα κανάλια που θα μας φέρουν σε επαφή με τον εαυτό μας, τη θεία σοφία και 
την θεία αγάπη που υπάρχει μέσα στον πυρήνα μας.

Ανακαλύπτουμε τη δύναμη μέσα μας να ανταπεξερχόμαστε στις δυσκολίες με πίστη, επίγνωση κι αγάπη.

Μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε, να κατανοούμε, να συγχωρούμε, να μετουσιώνουμε, να απελευθερωνόμαστε.
 
Ενδυναμώνουμε το σώμα, τον νου, την ψυχή και το πνεύμα μας. 

Μαθαίνουμε να είμαστε υγιείς!

Αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη στη ζωή!

Β' Βιωματικό Εργαστήριο (αρχέτυπο - διαλογισμός)

Στις 13 Φεβρουαρίου, συναντηθήκαμε στο δεύτερο βιωματικό μας εργαστήριο και εργαστήκαμε σε δύο άξονες:

Αφ’ ενός προσεγγίσαμε το αρχέτυπο της θεάς Ήρας
Είδαμε τρόπους για να μετασχηματίσουμε τον πόνο, την έλλειψη, τον φόβο, την κτητικότητα, τη ζήλεια στις ολοφώτεινες ποιότητες και ιδιότητες της θεάς. Επανασυνδεόμαστε, άντρες και γυναίκες, με τη θηλυκή μας διάσταση, ώστε να εναρμονίσουμε την αρσενική και θηλυκή πλευρά μας.

Προετοιμάζουμε την Ήρα - ψυχή μας, ώστε κατά τον ενδέκατο Ελευσίνιο μήνα να είναι έτοιμη για την ιερή αλχημική ένωσή της με τον Αρχιγένεθλο Δία.  

Η ένωση αυτή εντός μας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και τον κόσμο, καθώς δημιουργούμε χώρο για ενότητα, αρμονία, ειρήνη, ωριμότητα κι εξέλιξη. 

Τι περιλαμβάνουν τα εργαστήρια των θεών


Το κόστος για όλο το υλικό των εργαστηρίων είναι 14€ για το διάστημα της κυριαρχίας του κάθε θεού, με μόνιμη πρόσβαση (lifetime). Με την προσθήκη όλου του υλικού και την ολοκλήρωση του μήνα κυριαρχίας, το κόστος απόκτησης των εργαστηρίων ανεβαίνει στα 27€. Είναι ωφέλιμο να αγοράζετε τα εργαστήρια εγκαίρως, μέσα στην κυριαρχία του κάθε θεού.


Με την αγορά σας λαμβάνετε τις εξής παροχές:

  1. Πρόσβαση σε κλειστή ομάδα Facebook για την συνέχιση των εργασιών μας, όλον τον χρόνο και για κάθε εργαστήριο των 12 Ολυμπίων θεών. Έχουμε εκεί καθημερινή επαφή και πλούσιο υλικό για τις εργασίες μας.
  2. Πρόσβαση μόνο για μέλη σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική εκπαιδευτική αίθουσα, από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.
  3. Συνοπτική γραπτή παρουσίαση από το Εισαγωγικό Εργαστήριο του κάθε θεού, με όλες τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μεταδόθηκαν στις ζωντανές μεταδόσεις (κείμενα, και eΒook σε pdf).
  4. Το πλήρες video από το Εισαγωγικό Εργαστήριο του κάθε θεού.
  5. Ασκήσεις Διαλογισμού σε ζωντανή μετάδοση καθώς και σε video.
  6. Ηχογραφημένες ασκήσεις Διαλογισμού διαδικτυακά και σε ηχητικό download, για να μπορείτε να τα έχετε μαζί σας στο κινητό σας και εκτός διαδικτύου.
  7. Πρωτότυπα κείμενα πρακτικών Διαλογισμού και περισσότερων εργασιών.
  8. Όλα τα παρεχόμενα υλικά παραμένουν διαθέσιμα με την καταβολή της συμμετοχής σας για πάντα, στην εκπαιδευτική αίθουσα (lifetime).

Πως γίνεται η αγορά των εργαστηρίων με κάρτα ή τραπεζική κατάθεση.
Ακολουθεί παράδειγμα με τον θεό Άρη. Η μέθοδος αγοράς παραμένει ίδια για κάθε θεό.

Η διαδικασία αγοράς είναι σύντομη και γίνεται με πιστωτική /χρεωστική κάρτα ή PayPal.

Εάν θέλετε να κάνετε την αγορά σας με τραπεζική κατάθεση θα ενημερώσουμε με email.




Δώδεκα σκαλοπάτια προσωπικής εξέλιξης

5ο σκαλοπάτι: Σύνδεση με τη θεά Ήρα

Μονάδα 5

Νόμος της Επιμιξίας 
Διαιωνίσεως 
Έρωτος


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
12 θεοί - 12 μήνες του χρόνου - 12 βαθμοί των Ελευσινίων Μυστηρίων
9 Συμπαντικοί Νόμοι και 3 αναβαθμοί αυτών μέχρι τη Δωδεκάδα.


Στις 21 Ιανουαρίου μπήκαμε δυναμικά στην κυριαρχία της θεάς Ήρας. Η μεγαλοδύναμη θεά δίνει ψυχή στις Μορφές που σμίλεψε ο θεός Ήφαιστος.

Είναι η Μάνα που με την ερωτική της δύναμη γεννά τις ψυχές μας. Είναι η έφορος του 5ου Ελευσίνιου μήνα και προϊσταμένη του Νόμου της Επιμιξίας ή Διαιωνίσεως.

Οι Μορφές αποτελούν το θεμέλιο των Κόσμων. Όμως οι Μορφές υπόκεινται στον νόμο της φθοράς και του θανάτου. Όταν εξαντλήσουν τη δυνατότητά τους για περαιτέρω εξέλιξη αποσυντίθενται.

Τότε, με την επενέργεια του 5ου Συμπαντικού Νόμου, έρχονται να πάρουν τη θέση των παλιών νέες μορφές, όμοιες με τις προηγούμενες, αλλά με μεγαλύτερες δυναμικότητες. Κι έτσι οι Κόσμοι συνεχίζουν να υπάρχουν και να εξελίσσονται.

Νόμος της Επιμιξίας ή Διαιωνίσεως ή Έρωτος

Οι πρώτοι δύο Νόμοι της Δημιουργίας είναι αυτοί της Κινήσεως και της Ζωής και καλούνται Μονάς 2.

Ο τρίτος Νόμος είναι αυτός της Ενεργείας και καλείται Μονάς ή Μονάς 3. 

Ο τέταρτος Νόμος (Μονάς 4) είναι ο Νόμος της Μορφής. 
Ο Νόμος της Μορφής είναι το παραγωγικό αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των τριών πρώτων Νόμων.
Η Μονάδα 4 ολοκληρώνει την εικόνα της θείας Τετρακτύος.

Ο πέμπτος Νόμος (Μονάς 5), συνέπεια κι αποτέλεσμα του 4ου Νόμου, είναι ο Νόμος της Επιμιξίας ή Διαιωνίσεως ή Έρωτος, όπου προΐσταται η θεά Ήρα. Ο Νόμος που συγκροτεί τους διαιωνιστικούς τύπους στις Μορφές.


 

Εισαγωγικό εργαστήριο 
θεάς Ήρας

Συνεχίζουμε τη δωδεκάμηνη μυσταγωγική μας ανάβαση, προσεγγίζοντας τη θεά Ήρα.
Τη θεά που πατάει στο πέμπτο σκαλοπάτι των Ελευσινίων Μυστηρίων και άρχει του πέμπτου Ελευσίνιου μήνα (21/1 - 21/2).

Η συνάντησή μας ήταν διαδικτυακή, σε ζωντανή μετάδοση και η συμμετοχή ελεύθερη για όλους. Δεν μας έφτασε ο χρόνος και κάναμε και 2η συνάντηση💕!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, για να σας στείλουμε τους σύνδεσμους παρακολούθησης για το Α' μέρος και Β' μέρος του εισαγωγικού εργαστηρίου για τη θεά Ήρα.

Εισαγωγικό Εργαστήριο

Λίγα λόγια για τη θεά Ήρα

Η πανέμορφη θεά, μας υπενθυμίζει πως η ουσία απ’ την οποία είναι πλασμένες οι ψυχές μας είναι η Αγάπη.

Η Ήρα είναι δύναμη έλξης που συγκρατεί στο κέντρο της ατόφια την Αγάπη.

Η ίδια δια του νόμου της αυτοσυντηρήσεως τον οποίο εκφράζει, μας διδάσκει πως να διαφυλάξουμε την καθαρότητα του είναι μας.

Μας διδάσκει πως να διατηρήσουμε την παρθενία των αγνότερων συναισθημάτων μας: Την καλοσύνη, την ευεργεσία, την ενσυναίσθηση, την απροσποίητη ευγένεια και τον σεβασμό προς όλα τα όντα της φύσης.

Μας δίνει δύναμη να γιατρέψουμε όλες τις πληγές μας και μας συντρέχει να πορευτούμε τον δρόμο προς το Φως ακολουθώντας τα ιερότερα ιδανικά της ψυχής.

Η θεά της καθολικής Αγάπης έρχεται να μας ζεστάνει μέσα σε μια γεμάτη θαλπωρή αγκαλιά Ελέους, Καλοσύνης κι Έρωτα!

Έρχεται να μας θυμίσει πως το τέλος των μορφών σηματοδοτεί την αρχή άλλων πιο εξελιγμένων. 

Γιατί όπου υπάρχει Αγάπη ο θάνατος καταργείται! 


Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin

Έλληνες θεοί

Οι θεοί διακρίνονται από πολλαπλότητα και πολυμορφία, καθώς αποτελούν ποικίλες εκδηλώσεις του Πρώτου Αιτίου. Η ελληνική κοσμοθέαση, μέσω των θεών καταδεικνύει τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία και την αποδοχή της προς όλες τις εκδηλώσεις του Ενός.

Η γνωριμία και η ενασχόληση με τις ιδιότητες των θεών μας προσφέρει πολύτιμα δώρα: Απαντήσεις για το ποιοι είμαστε και προς τα που οδεύουμε, εργαλεία για να διαχειριστούμε κάθε είδους δυσκολίες του βίου μας και τρόπους για να κατακτήσουμε καλύτερες, πιο δίκαιες και αρμονικές κοινωνίες. “Διότι δεν λαμβάνει τίποτα πιο μείζον ο άνθρωπος  παρά των Θεών, ούτε του χαρίζεται, παρά των Θεών, κάτι πιο σεμνό από την αλήθεια”, όπως μας παραδίδει ο Πλούταρχος ιερέας του Απόλλωνα στους Δελφούς.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin


Εργασία με τον Εαυτό

«Πώς θα δεις τώρα τι ομορφιά έχει μια καλή ψυχή; Αποσύρσου στον εαυτό σου και κοίτα· και αν δεις τον εαυτό σου να μην είναι ακόμη ωραίος, όπως ο δημιουργός του αγάλματος που πρέπει να γίνει ωραίο αφαιρεί, λαξεύει, λειαίνει και καθαρίζει μέχρις ότου φανεί πάνω στο άγαλμα ένα ωραίο πρόσωπο, έτσι και συ αφαίρεσε τα περιττά και ίσιωσε τα στραβά, και όσα είναι σκοτεινά κάνε τα να γίνουν λαμπρά καθαρίζοντάς τα, και μην πάψεις να σμιλεύεις το άγαλμά σου, έως ότου λάμψει πάνω του η θεόμορφη λαμπρότητα της αρετής, ώσπου να δεις τη σωφροσύνη σε ιερό βάθρο ανεβασμένη.» 

Πλωτίνος “Περί του καλού”



Ονειρεύομαι έναν κόσμο ελεύθερων ανθρώπων που δημιουργούν μόνοι τους το νόημα της ύπαρξής τους.
Έναν κόσμο όπου η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η αρμονία είναι αποτέλεσμα κατάκτησης και εσωτερικής επιλογής.
Ξέρω πως η καταγωγή μας είναι θεϊκή και πως, μέσω της εσωτερικής αναζήτησης και της αυτογνωσίας, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την έξοδο απ’ το πλατωνικό σπήλαιο.
Η μελέτη της ελληνικής κοσμοαντίληψης και η πρακτική του ελληνικού διαλογισμού είναι ένας δρόμος που με σιγουριά οδηγεί προς αυτή την έξοδο. Εμπνέομαι καθημερινά να πορεύομαι αυτόν τον δρόμο και χαίρομαι να έχω συνοδοιπόρους, ονειρευτές σε ετούτο το ταξίδι. Γιατί ο δρόμος προς τους θεούς είναι μοναχικός κι άλλο τόσο δρόμος μοιράσματος κι αλληλεπίδρασης.
Άλλωστε του θείου Νόμου της αλληλεπίδρασης, άρχει η πάνσοφη και πάνσεπτη θεά Αθηνά.

Ρέα Καραγιάννη

Η Ρέα Καραγιάννη σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και για χρόνια εργάζεται ως επιμελήτρια κειμένων και κειμενογράφος. Τη βαθιά ανάγκη της ψυχής της για απαντήσεις κάλυψε η μελέτη της Ορφικής και Πυθαγόρειας παράδοσης. Για περισσότερα από 20 χρόνια μελετά κι εμπνέεται απ’ την Ελληνική φιλοσοφία ως δρόμο επιστροφής στις διαχρονικές - οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού κι εν τέλει ως δρόμο απελευθέρωσης των ανθρώπων απ’ την ψευδαίσθηση. Εργάζεται κυρίως με τον αποσυμβολισμό της ιερής ελληνικής μυθολογίας και των αρχαίων μυστηρίων, μέσα από βιωματικά σεμινάρια και μέσα από τη θεατρική ομάδα “Άνασσα Γαία - Τελεστικό θέατρο”, της οποίας είναι η δημιουργός.

Όλα τα διαθέσιμα Εργαστήρια Κυριαρχίας των θεών

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας facebook X linkedin